Sport i rekreacija


Rekreacija

Za vlastite potrebe možete koristiti rekreacijski centar Kolovare te košarkaške, nogometne i teniske terene u neposrednoj blizini hotela, dok vam je za šetnju i trčanje na raspolaganju hotelska plaža i šetnica ispod hotela.

Ljubiteljima jezerske i riječne vode, planinskog zraka i visina preporučamo izlete zadarskom okolicom koju sačinjavaju 3 parka prirode i čak 5 nacionalnih parkova.

Onima koji su željni adrenalina, možemo preporučiti odlazak na bungee jumping, kitesurfing, paintball, ronjenje, jedrenje.

Izleti

Ljubiteljima jezerske i riječne vode, planinskog zraka i visina preporučamo izlete zadarskom okolicom koju sačinjavaju 3 parka prirode i čak 5 nacionalnih parkova.

NP Kornati

Najrazvijenija je otočna skupina na Mediteranu, a čini ju više od 150 otoka i otočića. Posebnu atrakciju predstavlja uvala Telašćica, koja s Kornatima čini jedinstvenu turističku cjelinu, te jezero Mir kao jedino slano jezero na našoj obali.

NP Paklenica

Na prostoru južnog Velebita, uz obalu Jadranskog mora, smješten je Nacionalni park Paklenica, koji je zbog najrazličitijih prirodno-znanstvenih, estetskih i drugih raznolikosti još 1949. godine proglašen nacionalnim parkom. Na dodiru mora i planine, u okomito urezanim i dubokim kanjonima Paklenice, obilje je zanimljivih i nesvakidašnjih prirodnih pojava, te endemskih biljnih i životinjskih vrsta, koje svake godine privlače sve veći broj turista i ljubitelja prirode.

NP Plitvička jezera

Područje Plitvičkih jezera ubraja se u najljepše znamenitosti Europe. To je šumovit planinski kraj u kojem posebnu atrakciju čine 16 prekrasnih jezera kristalne modrozelene boje. Zbog svog jedinstvenog postanka i ljepote, 1979. godine Nacionalni park Plitvička jezera upisan je na UNESCO-vu listu svjetske prirodne baštine. Iznimna ljepota jezera i slapova, bogat biljni i životinjski svijet, brojne šumske šetnice, vožnja panoramskim vozilom i elektrobrodom osnovni su poticaji i motivi dolasku milijuna ljudi širokog svijeta.

NP Slapovi Krke

Dolina Krke smatra se najljepšom riječnom dolinom u Hrvatskoj. Ona je zbog izuzetne ljepote svojih vodopada (Skradinski buk), vrela, kanjona, Visovačkog jezera još 1985. godine proglašena nacionalnim parkom. Uz sedrena slapišta, brojne brzace i prostrane jezerske površine, jedinstveno bogatstvo parka čine prapovijesni nalazi, ostaci antičkih spomenika, ranokršćanske bazilike, starohrvatski spomenici te osebujna flora i fauna.